Total War Serileri


Total War Serisi'nin ilk oyunu diyebiliriz. Beni kendine hayran bırakıp gelecek serileri merakla belmeme sebep olan oyun. Eğer sizde denemek istiyorsanız tavsiye edebileceğim serisi.

Bu oyun ile rüyalarınızı süsleyen bir komutan veya padişah olabilirsiniz. Belki de padişah olmak gibi bir hayaliniz yoktur. O zaman Orta Çağ’da bir Hıristiyan Kral olabilir ve Papa’nın emirlerini yerine getirebilirsiniz. Oyuna başlamadan önce kendinizi bir konuda şartlandırmalısınız. Bu oyunda eğlenmeyeceksiniz çünkü bu bir oyun değil, bir devlet yönetme similatörüdür. Yeri geldiğinde ölen askerleriniz veya kaybettiğiniz şehirleriniz için gözünüzden yaşlar akacaktır.Oyunun başlangıcında yer alan film gerçekten insanı etkiliyor. Özellikle de arka plandan gelen insan sesinden etkilenmemek elde değil. Bu güzel filmi izledikten sonra oyunun ana menüsüne geliyorsunuz. Seçenekler gerçekten de çok basit.

Kaynak(Total War Türkiye)

Medieval Total War’ı hemen satın almak istiyorsanız Tıklayın…

 

 

 

 

 

 

 

 


Oynamak kısmet olmadı. Sebebi çin işi japon işi şeylerden pek hoşlanmam. Ee tabi birde üniversite işin içine girince zamanım olmadı desek daha uygun olur sanırım. Ama Total War serileri içerisinde bana en ilginç gelen oyun bu.

Oyuna Shogun olabilmek için çırpınan ailelerin birinin lideri olarak başlıyoruz ve Ninjalarla, Samuraylarla akraba olup çıkıyoruz… Oyunda yaklaşık 11 ünite tipi var ve her birinin başka bir üniteye göre üstünlüğü vaya zayıflığı var. Bunlar bilinen şeyler, mesela atlılar okçuları yener, mızraklı askerler atlıları, okçular ise mızraklıları gibi…

Oyunun savaş kısımları Myth 2′dekine benziyor, oyunu 3. kişi gözünden izliyoruz ve görme sınırlarımız adamlarımızın bulunduğu alanla da sınırlı. Sağanak yağmurlu, kar yağışlı günler görme sınırınızı kısaltıyor. Oyun gerçekten çok dikkatli hazırlanmış. Oyunda “marş”layarak koşan veya dağ tepe tırmanan adamlarınızın yorulması ve savaşırken karşı tarafla eşit bir durumda kaybetmenize neden olması, o zamanlar yeni yeni bulunmuş tabanca tüfek kullanan askerlerin silahlarının yağmurda, karda çalışmaması, okçu birliklerin yüksek yerlerden daha iyi atış yapabilmesi bunlardan sadece birkaçı.

Oyundaki bir yenilik ise düşman ile savaşırken hava durumuna göre gün seçmeniz. Mesela düşmanla karşılaştınız. Gün 1: Güneşli, savaşacakmısın? yoksa bekleyecek misin? beklersen ve düşman da saldırmazsa 2. Gün: Hafif sisli… Gün 3: Sağnak yagmur… gibi hava koşullarında savaşabiliyorsunuz. Ve dikkatli olun bilgisayar komutasındaki (AI) komutanlar bu konuda çok seçici. Eğer düşmanınız sizden güçsüzse savaşmak için genelde yagmurlu günleri seçiyor. Eğer güçlü ise güneşli açık havayı, okçulardan korunmak isterse sisli havayı seçmesi sadece birkaç örnek.

Kaynak: Total War Türkiye

Shogun Total War hemen satın almak istiyorsanız Tıklayın…

 


Rome Total War'ın Benim hayatımdaki önemini kelimelerle anlatmak mümkün değil :))) Benim en çok zaman harcadığım başından saatlerce kalkmadığım hatta yemek bile yemediğim Serinin 3. oyunu. Hatta tek hayalim Türk Mod'u geliştirip Kırım Hanlığını oyuna dahil etmek 🙂 Bu konu üzerinde çalışmalarım devam ediyor.(Şiddetle Öneriyorum)

Klasik olmayan bir oyunda imzası bulunmayan, künyesi madalya ve ödüle boğulmuş saygı duyulası firmalardan olan İngiliz Creative Assembly’nin 3. oyunu, diğer ikisinde de olduğu gibi oynayanları esir etme yeteneğine sahip; zira incelemenin gecikme sebebi de oyundan başımızı kaldıramamış olmamız. Büyük mercekli büyütecimi almanın zamanı geldi sanırım artık.

Total War oyunlarına aşina olanların bildiği üzere oyunumuz, savaş ve siyasi gibi 2 ana ekrana sahip. Savaş ekranında korkudan altına yapmış düşmanın kokusunu duyabiliyorken (tam tersi durumlar da olabilir) siyasi ekranda Dünya haritası üzerinde piyonla temsil edilen kudretli ordularınızı sıra tabanlı oynanış doğrultusunda hareket ettirebiliyoruz. “Ee, nesi yeni o zaman bu oyunun” gibisinden bir soru sorabilirsiniz, oyunun asıl yeniliği, bütün bu sahnelerin 3 boyutlu bir ortamda cereyan etmesi. Gerçek savaşa hoş geldiniz…

Kaynak: Total War Türkye

Rome Total War’ı hemen satın almak istiyorsanız Tıklayın…

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gittikçe görsel şölene dönüşen serinin 4. oyunu Medieval 2: Total War. Bence Dünyanın en iyi 2. strateji oyunu diyebilirim. 1.si ise yine aynı seriden olan Empire: Total War.

Medieval’ın Türkçe’mizdeki karşılığı ortaçağdır. Yani isminden anlaşılabileceği gibi oyunumuz Ortaçağ döneminin en önemli zamanlarını içermektedir. Oyunun ismi yanında bulunan “II”nin nedeni ise ilk çıkan Medieval`ın grafiksel olarak çığır açmış bir şekilde tekrar piyasaya sürülmesidir. Yani korkmaya gerek yok, bu bir devam oyunu değil. Bizim bildiğimiz tarihte ortaçağın bitişi Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul`u fethetmesiyledir fakat Avrupalılar bunu kabul etmiyorlar! Onlara göre ortaçağın bitişi Rönesans akımının başlamasıdır bu yüzden oyunumuzun tarih dilimi 1080 – 1530 arasıdır. Kısacası neden bitiş tarihi 1453 değil diye düşünmeyin.

Bu tarih dilimleri arasında hüküm sürmüş ve dünyaya namını duyurmuş Timurlular’dan tutun İngilizler’e hatta Aztekler’e kadar toplam da 21 devlet oyunda yerlerini almış yönetilmeyi bekliyor. Fakat gelişigüzel istediğimiz devleti seçemiyoruz. Ne yazık ki ilk olarak Kutsal Roma Germen, İngiltere, Fransa, İspanya veya Venedik devletlerinden birini seçip oyuna başlıyoruz. Mesela Türkler ile oynamak istiyorsanız oyun içerisinde Türkleri tarih sahnesinden silmeniz gerekiyor. Ancak bu şekilde oynanabilir kılınıyor. Ama ben bunu yapamam diyorsanız, bu durum için bir çözüm yazmış bulunmaktayım, gerekli bilgi için forumumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Oyunda Timurlular, Altın Orda ve The Turks (Selçuklu, Osmanlı) olmak üzere dört tane Türk devleti bulunmakta. Daha önce tarihin her sayfasına imzasını atan ecdadımızın olduğunu söylemiştik. CA firması da bu durumu göz ardı edememiş, edememiş ama kıskandığından olsa gerek diğer devletlere özenildiği kadar Türk devletlerine özenilmemiş. Dikkat edin Arap devletleri bile daha iyi yansıtılmış. Yani Müslümanlığı geçtik, sadece Türk devletlerine karşı bir özensizlik söz konusu.

Ortaçağ, dinler adına verilen savaşları ile ünlüdür. Cihatlar ve Haçlı seferleri bu din savaşlarının en ünlüleridir. Cihat: İslam için yapılan her türlü uğraştır, bu genel tanımı. Cenk ortamındaki ise; daha çok “savunma” amaçlı olmakla beraber tehdit var ise İslam’ı korumak için yapılan savaşlardır. Haçlı seferleriyse Hristiyanların, siyasi, ekonomik ve dini amaçlarla, papanın önderliğinde yapılan seferlerdir.

Ortaçağda en büyük iki dinden Hristiyanlık, Katolik ve Ortodoks mezhebiyle, Müslümanlık ise başlı başına en yaygın dinlerdi. Yakın dünya tarihinin temelleri bu dönemde atıldı. Bu temellere harç olan dinlerin, tarihi konu alan bir oyunda bulunmaması söz konusu bile olamaz. Medieval II: TotalWar’da Katolik, Heretik (Dinsiz-Ateist), İslamiyet, Ortodoksluk ve Pagan olmak üzere toplamda beş inanış var. Devlet dinleri ise İslamiyet, Katolik ve Ortodoksluk olarak oyuna eklenmiş. Diğer inanışlar ise şehirlerimizde yaşayan, halkımıza mensup kişilerin inanışları olarak yer almış, buna ek olarak sadece Aztekler pagan olarak oyunda bulunmakta. Türkler, Mısırlılar, Hilaliler, Altın Orda ve Timurlular İslamiyet’i benimsemiş ülkeler. İngilizler, Fransızlar, Portekizler, Sicilyalılar vb. gibi devletler Katolik iken sadece iki devlet, Ruslar ve Bizanslılar Ortodoks inancına sahipler.

Kaynak: Total War Türkye

Medieval II: Total War’ı hemen satın almak istiyorsanız Tıklayın.


Empire Total War, gerek görsel olarak gerek detay olarak direk total war'lar arasında en iyisi denebilir. O kadar dikkat edilmiş ki Sömürgeden Teknoloji çalmaya kadar detaya inilmiş. Diğer Serilerden ayıran en büyük özelliklerinden biriside Deniz savaşlarınıda artık siz yönetiyorsunuz. İşte benim gözümdeki dünyanın en iyi Strateji oyunu...

Dünya hakimiyeti

Oyunda iki farklı tek kişilik senaryo bulunuyor. Bunların ilki Amerika’nın bağımsızlığını konu alan Road to Independence adlı senaryo. Bunu oynarken Grand Campaign’deki özgürlüğünüz yok. Sizden bazı görevler yerine getirmeniz isteniyor ve senaryo dahilinde bunları yapmanız gerek. Böylece Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nı birebir yaşayabiliyorsunuz. Bu senaryo ara videolarla da desteklenerek daha çok sinematik anlatım yapılmış.

Grand Campaign’de ise 200 Turn süren oyun boyunca belli sayıda bölgenin hakimi olmanız gerekiyor. Bunun da küçük ya da büyük gibi bazı çeşitleri var. Seçtiğiniz boyuta göre aynı süre içinde elde tutmanız gereken bölge sayısı değişiyor. Grand Campaign’e başlarken tüm ülkeleri seçemiyorsunuz. Başlangıçta sadece İngiltere, Fransa, Avusturya, United Provinces (Kuzey Avrupa’daki Protestan halklar), İspanya, Prusya, Polonya-Litvanya, Osmanlı İmparatorluğu, Rusya, İsveç ve Hindistan’da bir krallık olan Maratha Confedarcy’i seçebiliyorsunuz. Bunlar dışında Kızılderili kabilelerinden, Venedik’e, Kırım’dan, Korsanlara kadar onlarca farklı halk bulunuyor.

Oyunun ana haritası üç büyük kısımdan oluşuyor. Amerika kıtası, Avrupa ve Hindistan’dan oluşan haritanın her bölgesine genişlemeniz mümkün. Ayrıca seçtiğiniz ülkelerin oyunun başlarında her üç kısımda da bölgeleri olabiliyor. Örneğin İngiltere ve İspanya’nın çok geniş alana yayılmış toprakları var.

Alıntıdır.

Empire: Total War’ı hemen satın almak istiyorsanız Tıklayın…

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın