RTW:BI Hunlar

HUNLAR….

Size hunlarla oynamanın taktiklerini anlatacağım. Oyuna ilk başladığımızda hunlar göçebe olarak oyuna başladıkları için herhangi bir gelirleri yok. Bunun yanında ordunun bir gideri de yok. Fakat yerleşik hayata geçince devletin gideri çok fazla olduğu için uzun bir süre yerleşik hayata geçmek sizin için pekte iyi olmaz.   Onun için size benimde kullandığın en iyi taktiği anlatacağım. Yukarıda ki 2 haritada olduğu gibi haritada kampanya(Oyun’a)’ya başladığınız nokta daire içine alınmıştır. Size tavsiyem ok işaretlerinin yönünde ilerleyip önünüze çıkan bütün kalelere saldırıp yağmalamak. Sakın kaleleri kontrolünüze almayınız. Saldırın ve yağmalayın ki altın kazananın. Çünkü yerleşik hayata geçtiğinizde gideriniz artacağı için direk eksiye düşmeyi engellemek. Ben bu taktiği  uyguladığımda yerleşik hayata geçeceğim bölgeye varana kadar bir çok kavmi göçe zorluyorum ve birbirleriyle savaş’a giriyorlar. Bu savaşlardan en çok etkilenen ise Batı Roma İmparatorluğu… Eğer Goth’larında bütün kalelerini kuşatıp göçe zorlarsanız. Doğu Roma imparatorluğu da zayıflıyor. En çok dikkat etmeniz gereken hususlardan biri ise Göçe zorladığınız kavimle ya da kalesini yağmaladığınız devlet hemen ateşkes imzalamaktır. Yerleşik hayata geçeceğiniz toplaraklar Doğu Roma İmparatorluğunun egemenliği altında fakat korkmaya gerek yok. Çünkü Hunlar gerçekten güçlü askerlere sahipler. Dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi de mümkün olduğu kadar savaşları kendiniz yönetin. Çünkü ne kadar az zaiyatla savaşları kazanırsanız o kadar çok kale yağmalarsınız. Ne kadar çok kale yağmalarsanız o kadar çok altın kazanırsınız. Dikkat edilecek bir başka husus ise ne kadar gelişmiş bir kaleye saldırırsanız, o kadar fazla altın yağmalarsınız. Size gösterdiğim haritadaki kaleleri yağmalayıp fethedeceğimiz bölgeye geldiğimizde 1 turn içinde bütün kaleleri alın. Aldığınızda ordunuzun çoğu terhis olacaktır. Yani askerler oranın halkına karışacaktır. Sadece birlik fotografında tekerleğe benzer simge olan ordularınız için geçerlidir…

Yerleşik Hayat’a Geçiş

Yerleşik hayat’a geçtiyseniz gelir ve gider’inizi dengelenemiz için sınır komşuları ve denizden komşularınızla ticaret anlaşmaları yaparak ve şehirleriniz deki tarla vs.. gelir kaynaklarınızı geliştirerek. Gelir seviyenizi arttırabilirsiniz. Tabi ki bu işlemler sırasında kesinlikle ordunuzuda gereken önemi vermelisiniz. Hunların Atlı Okcuları çok güçlü. Ordunuzda 5 bölük atlı okcuyu kesinlikle eksik etmeyin. Çünkü göçebe olan kavimler sizede saldırabiliyorlar. Ben 2 full ordurla 5 full orduyu alabiliyorum.

Bu taktiği http://www.totalwar-turkiye.com sitesinden öğrenip uyguladım. Bu taktiği edindiğim tecrübelerle anlatmaya çalıştım.

Kolay gelsin….

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın